Ankara Anlaşması İş Planı Nasıl Hazırlanır

Bugun Ankara Anlasmasi Is Plani (Business Plan) hakkinda muhasebeci Oncu Gocebe ile soylesi. Oncu bey Is Plani hazirlama uzmani ve Mali Musavirlik firmasi var. Oncu bey, Ankara Anlasmasi vize basvurusu yapan musterilerimizin is planlarini son 5 yildan beri hazirliyor. Ve bugune kadar is plani yuzunden hicbir problem yasamadik.

Ingiltereden ve Turkiyeden yapilan vize basvurulari icin Is plani hazirliyorsunuz. Size gore iyi bir Is Plani nasil hazirlanmali?

Ankara Antlaşması başvurusu tamamen iş kurma temelinde yapilan bir basvurudur. Kuracağınız işin samimiyeti ve doğruluğu cok onemlidir.

Is plani, kurmayi planladiginiz is icin kapsamli bir yol haritasidir.

Sunacaginiz hizmetleri detayli olarak aciklamalisiniz ve ozellikle okuyucunun sizin kuracaginiz is konusunda hic bir teknik bilgiye sahip olmayacagini varsayarak is taniminizi sade bir dille ama kapsamli bir icerikle anlatabilmelisiniz. Nasil basarili olacaksiniz, sizin icin pazar var mi, rakipleriniz kimler, satis tahminleriniz nedir, finansal planlamayi yaparken varsayimlariniz nelerdir ve bu varsayimlari hangi temele veya verilere dayandirdiginiz is planinizda mutlaka detayli olarak belirtilmelidir.

Is Planinda mutlaka olmasi gereken onemli bolumler nelerdir?

Is planinizda hedefleriniz, inandirici ve ulasilabilir olmak sartiyla, belirtilmelidir. Kapsamli hizmet taniminiz mutlaka olmasi gerekir. Pazar arastirmalari mutlaka planinizda kapsamli bir yer edinmelidir. Rakip analiz ve arastirmalarini icermelidir. Rekabetci bir piyasada sizi on plana cikaran faktorler mutlaka belirtilmelidir.

Is planinda kapsamli ve hatasiz finansal tablolar bulunmali. Varsayimlariniz ve varsayimlarinizi dayandirdiginiz veriler, fiyat teklifleri, arastirmalar is planinda bulunmasi gereken en onemli bolumlerdir.

Siz is planini nasil hazirliyorsunuz?

Is planlari kisiye ozel olmali, okuyucuya kurulmasi planlanan is hakkinda detayli bilgiler sunmalidir. Bu cercevede, is kurmayi planlayan kisilerden gecmis is tecrubeleri ve egitimleri hakkinda detayli bilgiler edinilmelidir. Is planini hazirlayan kisinin piyasa ve Pazar konusunda altyapisinin olmasi cok onemlidir. 15 yili askin gecmisimizin bize verdigi tecrube, birikim ve donanim hazirladigimiz is planlarinin etkili ve basarili olmasindaki en onemli faktordur.

Is planinda yapilan en buyuk hatalar nelerdir?

Is plani ozellikle Ankara Anlasmasi basvurusundaki en onemli belgedir. Baskalari icin yazilmis planlar uzerinde degisiklik yaparak yeni bir is plani hazirlamak celiski ve muallakliklara yol acacaktir. Kisiye ozel is planinin hazirlanmamasi yapilan en buyuk hatadir.

Finansal tahminlerin makul olmayan ve inandiriciliktan uzak rakamlar icermesi yapilan bir diger hatadir.

Yeterli Pazar arastirmalarinin yapilmamasi, piyasa fiyatlarinin belirtilmemesi ve varsayimlarin reel verilere dayandirilmamasi is planindaki onemli eksik veya hatalardan biri olacaktir.

Turkiyeden yapilan vize basvurularinda baskalarinin hazirladigi is planlari yuzunden cok red alindigini biliyoruz. Bunun nedenleri size gore neler olabilir?

Is planlarindaki en onemli red gerekcesi hazirlanan is planinin kisiye ozel olmamasi. Baskalari icin hazirlanan is planlari uzerinde isim degisikligi yapilarak ve buyuk oranda kopya-yapistir yontemiyle baska is planini kullanmak is planinin size ozgun olmadigi, baska plandan kopyalandigi gibi ret gerekcelerine sebebiyet vermektedir.

Is planinin cok sade olmasi ve onemli detaylarin belirtilmemis olmasi bir diger red gerekcesi olabilir.

Pazar arastirmasi eksikligi, satis tahminleri ve finansal cizelgelerin varsayimlarinin detaylandirilmamasi gibi hususlar diger onemli red gerekcelerini olusturmaktadir. Is planinizi satir satir okuyarak veya ingilizce bilen bir arkadasiniza okutarak planin ozgun ve kapsamli oldugundan emin olmalisiniz.

Is Plani hazirlanmasi konusunda tavsiyeleriniz nelerdir?

Ankara Antlaşması başvurusunun tamamen iş kurma temelinde olduğunu, samimiyet ve inandiricilik temelinde degerlendirilecegini unutmamalıyız. Vize basvurunuzun ve iş plani asamasinda alaninda bilgili ve tecrübeli profesyonelleri tercih etmeniz cok onemlidir.

Oncu Accountancy
Tel:020 3735 7174
Adres: Unit 1J, Leroy House, 436 Essex Road, London N1 3QP
Website: www.oncuaccountancy.co.uk

Sayfayı Paylaş

Recent Posts

Recent Tweets

Archives